Kohalik vaade Võiduillusioon sõjas viirusega: kas see kõik saab jõuluks läbi?

Vaidas Saldžiūnas
, ajakirjanik
Copy
Vilniuse Chiune Sugihara pargi õitsvaid kirsipuid peavad inimesed tänavu pildistama läbi tara, sest võimud pelgasid, et selfihuvilised hakkavad puude juures massiliselt kogunema. 
Vilniuse Chiune Sugihara pargi õitsvaid kirsipuid peavad inimesed tänavu pildistama läbi tara, sest võimud pelgasid, et selfihuvilised hakkavad puude juures massiliselt kogunema. Foto: Darius Mataitis/Scanpix Baltics/Scanpix

Esimese maailmasõja veriste avalahingute aegu 1914. aasta sügisel usuti endiselt, et konflikt on jõuluks läbi. Tegelikult järgnes neli aastat õudusi ja tolleks ajaks ennenägematuid kannatusi. Nüüd, kui sõda koroonaviirusega on jõudmas haripunkti, konkureerivad suurte lootustega hoiatused, et hullem on alles ees.

Iga aasta aprillis meelitab kirsipuude õitseaeg Leedu pealinna Vilniuse Chiune Sugihara parki tuhandeid inimesi, kes soovivad endast sadade õieehtes puude taustal pilti teha. Puud istutati sinna 2001. aastal Jaapani diplomaadi auks, kes päästis Teise maailmasõja eel viisasid jagades tuhandete juutide elu. Sel aastal on pargi ümber aga tara, kuna linnavõimude droonid märkasid, et puude vahel kippusid inimesed kogunema – lubamatu tegu karantiini ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles