Isamaa: perede tugilaen aitab kriisi ületada (14)

Helir-Valdor Seeder
, riigikogu aseesimees (Isamaa)
Copy
Helir-Valdor Seeder, Isamaa esimees
Helir-Valdor Seeder, Isamaa esimees Foto: ISAMAA

Kriisi tõttu makseraskusse sattunud peredele on vaja algatada riiklik tugilaen mahuga kuni kaks taotleja keskmist kuupalka, kusjuures ülempiir tõuseks vastavalt perekonna laste arvule, kirjutab Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.

Oma koduseintest võetud palkidega ahju ei köeta – nii ütleb rahvatarkus. Paraku on juba täna peresid, kel pole valikuid. Lähikuudel suureneb aga nende inimeste ja perede hulk veel, kes on sunnitud müüma oma vara või võtma kõrgete intressidega kiirlaene, sest muid võimalusi oma pere toimetuleku tagamiseks ei ole.

Koroonaviirusest tingitud eriolukord on kestnud veidi üle kuu. Riigikogu on kiitnud heaks mitme miljardi euro suuruse abipaketi, mille eesmärk on toetada ettevõtteid ning säilitada töökohti. Sellest hoolimata on vähenenud tuhandete inimeste sissetulekud. Samuti kasvab töötute arv. Aga oleme alles majanduskriisi alguses. Me ei saa piirduda ainult tagantjärele tulekahjude kustutamisega, vaid peame inimelude säästmiseks ja perede kahjude minimeerimiseks ennetavalt tegutsema.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles