Väikeettevõte kriisiajal Isegi räimesoovi saab arvutist teele saata

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Käthlin Palu paneb kokku ja saadab mandrile Kihnu kalurite püütud kalale tehtud telimused.
Käthlin Palu paneb kokku ja saadab mandrile Kihnu kalurite püütud kalale tehtud telimused. Foto: Silvia Paluoja

Aprillis tekib ikka isu värske räime järele. Kui nii, siis võib ekraani taga istudes Kihnu Kalurile teele panna soovi neile uimelistele, kes tellimise ajal veel meres ujuvad.

Nimelt katsetab Käthlin Palu kalamüümise e-võimalusi. „Mina võtan tellimused vastu ja vend veab mandril laiali,” seletas ta. Inimesed saavad arvuti vahendusel soovi esitada, Palu paneb Kihnu kalurite püütud kalast tellimuse valmis ja esmaspäeviti saadetakse see mandrile. Praegu on tellimused tulnud põhiliselt Pärnust, aga kui mujalt ka rohkem tellitaks, saaks needki soovid rahuldatud. Ühe tellimuse kohaletoimetamiseks pikk sõit ette võtta ei tasu ära.

Kihnust saab tellida nii jahutatud kui ka külmutatud kala, aga põhirõhk on siiski külmutatud kalal. Paljudel võib olla eelarvamus külmutatud kala suhtes, kuid kartma ei pea, kinnitas Palu. „Meie kala saab loetud tundide jooksul pärast merest tulekut löökkülmutuse, mis tagab värskuse, kala on pärast sulatamist nagu värske kala ikka. Seda ei anna võrrelda nende toidupoes müüdavate külmutatud kaladega, mis jõudsid külmutamiseni kolm-neli päeva pärast püüdmist.”

Palu kinnitab, et need, kes on löökkülmutatud kala proovinud, on klientideks jäänud. Seda on tellimustest näha – paljud, kellele kaup teele saadetakse, on nädalast nädalasse samad inimesed.

„Tegu on väga värske kalaga. Mõnel kaluril on juba harjumus, et enne merele minekut helistab ja küsib, et kui tuleb midagi huvitavat, kas võib pakkuda,” rääkis Palu.

Lisaks üksiktellijatele on paar firmat, kuhu saadetakse nimekiri saadaval olevatest toodetest, firmas teevad inimesed tellimuse ja siis läheb sinna kohale suurem kogus.

Palu tunnistab, et eriolukord sunnib tavaelu muutma. „Tuleb ennast nähtavamaks teha, et kliendid üles leiaks. Aga inimene harjub kõige uuega,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles