Väikeettevõte kriisiajal Juustutegijale pakuvad leevendust erakliendid

Teele Üprus
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Kolotsi talu perenaine Merle Leibur.
Kolotsi talu perenaine Merle Leibur. Foto: Heikki Avent

Võrumaal kitsi kasvatav ja juustu valmistav Kolotsi talu on käsitööjuustusid teinud juba kaheksa aastat. Valdav osa toodangust on senini realiseeritud HoReCa sektoris ja talu klientideks on tipp­restoranid üle Eesti, kellele pakutakse omanäolisi ja tugevamaitselisi juustusid nii kitse- kui ka lehmapiimast.

Praegu on aga suurem osa hotellidest ja restoranidest suletud, seetõttu on talu äritegevus sisuliselt katkenud.

Kolotsi talu peremehe ja juustumeistri Mart Leiburi sõnul on leevendust pakkunud tellimused eraklientidelt, mida viimaste nädalate jooksul juurde on tulnud.

„Tarnime juustusid, kasutades pakiautomaate või siis ka otse talust, kontaktivabalt,” selgitas Leibur. Ka Kolotsi talu kodulehe külastatavus on kasvanud. Veel saab juustu tellida Võrumaa toiduvõrgustiku Uma Mekk vahendusel. Tallinnas alustas Leib Resto veebipoega Talust Koju, mille vahendusel müüakse Eesti väiketootjate kaupa, ka nendega alustas Kolotsi talu koostööd.

„Hoolimata kõigest on elu praegu rahulikum ja vaba aega rohkem. See laseb tegeleda tootearendusega ja viimistleda retsepte,” rääkis Leibur. Tulevikku vaadatakse talus optimistlikult – Kolotsi talul pole kohustusi, mis neid praegusel raskel ajal põlvili suruksid. Plaan on väljuda kriisist tegusana, varuks mõni uus juustusort. „Lõpuks elame usus, et rahvas pole kõrtsis käimist kunagi maha jätnud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles