Maaturismi ettevõtja: aprilli müüsin väga ilusti välja

Sirje Niitra
Copy
Venemaa piirist vaid 40 meetri kaugusel asuv Mõtlusait pakub rahu ja vaikust, pealegi on see muust elust nii eraldatud, et viirust ei õnnestu sealt leida.
Venemaa piirist vaid 40 meetri kaugusel asuv Mõtlusait pakub rahu ja vaikust, pealegi on see muust elust nii eraldatud, et viirust ei õnnestu sealt leida. Foto: Erakogu

Nagu kogu turismisektor, on ka sel alal tegutsevad maaettevõtjad praegu tugeva surve all ja peavad iga päev nuputama, kuidas paremini toime tulla. Kuigi kriisi leevendudes on lootust, et siseturism hakkab vähehaaval taastuma, jääb sellest puudujäägi katmiseks väheks.

MTÜ Eesti Maaturismi nõukogu esimees Anneli Kana ütles, et väga väike osa selle valdkonna ettevõtteid töötab hooajaliselt ja need pole veel ülitugeva löögi alla sattunud. Samas peaksid nemadki praegu suveks valmistuma, aga tellimusi peaaegu pole. „Meie küsitluse järgi on enamik potentsiaalseid kliente oma plaanid tühistanud või teadmata ajaks edasi lükanud,” tõdes ta.

Eelistatud väikesed majakesed

Neist, kes aasta ringi tegutsevad, saavad praegu oma teenust pakkuda eelkõige sellised, kel on eraldi sissepääsuga väikesed majakesed, kuhu saavad pered tulla kas nädalalõppu veetma või rahulikus õhkkonnas kaugtööd tegema.

Sauga jõe ääres paikneva kaluriküla ehk Fishing Village’i asutaja Jakob Kose on üks neist, kes pea tööle pannud, et tekkinud olukorras ellu jääda. Küsimusele, kas mõni inimene on õela viiruse eest tema mõnda majakesse pakku tulnud, vastab ta, et sellised on täitsa olemas. „Eelmisel nädalavahetusel käis üks tore pere ja peatus autosuvilaga meie juures. Põhjus oli see, et soovisid olla looduses ja kailt kala püüda. Pärast käisid saunas,” märkis ta.

Lisaks mõtles Kose välja uue komplekti peredele, mis sisaldab nädalaks paadimaja, sauna ja paadi kasutust.

„Aprilli müüsin väga ilusti välja. Praegu mõtlen, kuidas suvele vastu minna. Kuna välisturistid on kadunud, panen kokku kahe-kolme päeva pikkused paketid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles