Kaubanduskeskused tehakse lahti samm-sammult

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Rocca al Mare ja teiste kaubanduskeskuste parklad ootavad, et need täituksid maksujõuliste kundedega.
Rocca al Mare ja teiste kaubanduskeskuste parklad ootavad, et need täituksid maksujõuliste kundedega. Foto: Tairo Lutter

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas (Keskerakond) ütles Postimehele, et kaubanduskeskused saab taas avada vaid ühise jõupingutuse tulemusena.

Ministri sõnul on keskuste avamise eeldus viiruse püsiv langustrend. «Meil on teadusnõukoguga kokku lepitud mõõdikud, mida jälgime,» lausus ta.

Kuidas näeb välja mai esimesse poolde plaanitav kaubanduskeskuste piirangutega avanemine?

«Lahti tehakse kõik kauplused ja toitlustusasutused. Suletuks jäävad meelelahutusasutused (sh kinod) ja näiteks laste mängutoad. Keskuste puhul jäävad kehtima samad reeglid mis praegu: 2 + 2 reegel, inimeste hulga piirang kaubanduspinnal ning desinfitseerimisvahendite olemasolu. Kindlasti peab näiteks riidekauplustes, kus inimesed asju proovivad, olema tagatud ka pidev desinfitseerimine,» selgitas ta.

Taavi Aas
Taavi Aas Foto: Madis Veltman

Aas ei leia, et jutt kaubanduskeskuste taasavamisest läheks vastuollu soovitustega poes käimist vähendada. «Praegu kehtivad üleskutsed on endiselt asjakohased. Poodi tuleb minna vaid vajaduse korral ja tegutseda seal läbimõeldult. Nende leevendusmeetmete eesmärk on aidata Eesti majandust, ettevõtteid ja inimesi, kes selle valdkonnaga seotud,» rääkis minister.

Endise Tallinna linnapea sõnul on suur vastutus ka poodnikel endil. «Nendest sõltub väga palju, kuidas saame edasi minna. Väga suur roll on enesekontrollil ja turvameeskonnal. Päris selge on, et politsei ei jõua igale poole. Ja kui reegleid ei täideta või olukord peaks piirangute leevendamise tagajärjel märgatavalt halvenema, peame astuma sammu tagasi,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles