Andrus Karnau: põhjanoolijad ja raisakotkad (12)

Andrus Karnau
, kolumnist, Lääne Elu peatoimetaja
Copy
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Sander Ilvest

Ajakirjandus olevat lugude rääkimise koht. Enne kui ütlen, mida arvan sellest, et riigiasutused ja eraettevõtted võiksid ja peaksid koroonakriisi majanduskahjude ohjeldamiseks palku kärpima, jutustan kaks lugu.

Ühe keskmise suurusega ettevõtte juht läks alluvate ette ja teatas, et juhatus on otsustanud kõikide töötajate palka pooleteiseks kuuks 30 protsenti kärpida. Kui arvate, et vastuseks olid erutatud hüüded, võib-olla isegi ebaviisakad väljendid, siis eksite. Alluvad olid vait. Keegi ei öelnud ühtegi sõna. Ettevõtte juht rääkis hiljem, et oli väga imestunud, et ükski töötaja isegi ei küsinud midagi. Lõpuks katkestas piinliku vaikuse lause, et konnadel on tänavu kuduaeg varem kui tavaliselt. Ühesõnaga, õnneks keegi vahetas teemat.

Teine lugu rullus ajakirjanduses eelmisel nädalal, kui Tallinki omanik Ain Hanschmidt ja juhatuse esimees Paavo Nõgene süüdistasid LHVd ja fondi Novalpina ettevõtte ülevõtmiskatses. «Kriisiajale on iseloomulik, et lagedale ilmuvad šaakalid ja raisakotkad ja teised põhjanoolijad. Kõikvõimalikud finantsvahendajad, kes abi ja toetust pakkudes tegelikult raskustes ettevõtteid jahivad,» ütles Hanschmidt. Nõgene lisas, et LHV soovis nahaalsete meetoditega ligi pääseda aktsionäride varale.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles