Tipprestorani argipäev – kokad saevad ja ettekandjad värvivad (13)

Copy
Restoraniärimees Tõnis Siigur ütleb, et 1. maist avavad nad kõik oma restoranid nii suures ulatuses kui võimalik. Vastasel juhul ellu ei jääda.
Restoraniärimees Tõnis Siigur ütleb, et 1. maist avavad nad kõik oma restoranid nii suures ulatuses kui võimalik. Vastasel juhul ellu ei jääda. Foto: Mihkel Maripuu

Restoranidel pole kriisi puhuks mitte mingisuguseid puhvreid –​ kogu raha seisab kinnisvaras, mööblis, köögitehnikas, nugades ja kahvlites, räägib tipp­restoranide keti OKO Restoranid OÜ omanik ja juht Tõnis Siigur.

Millega teie töötajad tegelevad, kui kliente pole?

Praegu viibin Tuljakus (üks OKO restoranidest – toim) ja ajan asju. Üks töötaja tühjendab näiteks basseini, teine õlitab terrassi, kolmas puhastab toole, neljas tegeleb köögis takeaway’ga. Teeme kõiki töid, mida tavaolukorras pole aega teha. Valmistame end ette ajaks, mil normaalne elu taas lahti läheb.

Lisaks pole kõik restoranid päris kinni. OKOs ja Paju Villas on avatud terrass, kus saab kohapeal süüa. Toidu kaasamüüki pakume igal pool.

Kui paljud restoranid kriisi ajal pankrotti lähevad?

Ütleme nii, et pillide kokkupakkimist on juba märgata. Ma ei taha nimesid öelda, aga tean suuri tuntud restorane, mis pärast kriisi enam uksi ei ava. Ma pakun, et kuskil 30 protsenti restoranidest läheb pankrotti. See laine tuleb paari kuu pärast.

Samas tean ka vastupidiseid näiteid. Soomes on üks restoran, mis vireles aastaid, aga nüüd on elu sisse tulnud. Nad kaotasid vana menüü ja hakkasid üleöö burgereid tegema. Omaniku sõnul pole nad elu sees nii head käivet teinud.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles