Mupo: toitlustusasutused on olnud üllatavalt tublid ja seadusekuulekad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Mupo

Tallinna munitsipaalpolitsei on tänaseks pea kuu aega tegelenud baaride, restoranide ja teiste lõbus- ja toitlustussasutuste öise kontrolliga.

Mupo eesmärk on veenduda, et pärast kella 22 ei toimuks klientide teenindamist, välja arvatud firmad, mis tegelevad toidu kaasamüügiga. Samuti jälgiti ja jälgitakse jätkuvalt külastajate 2+2 nõude täitmist.

Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere sõnul on pilt toitlustusasutustes üllatavalt hea. «Terve selle aja jooksul on vaid mõni üksik baar või pubi seaduse vastu eksinud ja needki kohad on ülekontrollimiste käigus korras olnud. Küllap on meie igaöine kontroll olnud tõhus ja küllap on lõbustusasutuste omanikud mõistnud, et ka nende käitumisest oleneb, kui kiiresti saab tagasi pöörduda tavapärase elurütmi juurde,» ütles Toompere.

Üksikuid probleeme on tema sõnul olnud vanalinnas baare pidavate välismaalastega, kes ei ole eriolukorra nõuetega peensusteni kursis, aga pärast selgitustööd on ka seal olukord kontrolli all.

«On ka baariomanikke, kes meile helistavad ja küsivad nõu või paluvad mõnda detaili täpsustada. Julgustame vajadusel meile helistama ja nõu küsima. Alles hiljuti oli üks kõne vesipiibukohvikult, mille probleemi lahendamisega saime ka ise pisut tarkust juurde. Vahetevahel on seaduse sõnastus keeruline ja nõuab diskussiooni, et leida õige vastus. On nüansse, mida meie nende tegevuse puhul ei tea ja neil omakorda detaile, mis lisaselgitust vajavad. Kokkuvõttes aga saame lõbustusasutuste juhte ja töötajaid vaid kiita,» rääkis Toompere.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles