Korruptiivne ametnik tarnis Rumeeniale miljon vigast maski (4)

Ana Poenariu
, ajakirjanik, RISE Romania
Copy
Rumeenia õigeusu kiriku preester jagab lihavõttepühade ajal pajuoksi. Rumeenias on maski kandmine avalikes paikades kohustuslik alates 15. maist, kui karantiin uue koroonaviiruse leviku peatamiseks tühistatakse, ütles kolmapäeval riigi president.
 
Rumeenia õigeusu kiriku preester jagab lihavõttepühade ajal pajuoksi. Rumeenias on maski kandmine avalikes paikades kohustuslik alates 15. maist, kui karantiin uue koroonaviiruse leviku peatamiseks tühistatakse, ütles kolmapäeval riigi president.  Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP/Scanpix

Märtsi lõpus saabus Rumeeniasse saadetis miljoni kaitsemaskiga, mida riik vajas hädasti kiiresti leviva Covid-19 pandeemiaga võitlemiseks. Kuid kergendus asendus peagi haiguse eesliinil tegutseva meditsiinipersonali pettumusega.

Kolmekordsest polüestrist maskid olid saast, meenutab üks tervishoiutöötaja, kes soovis jääda töö kaotamise kartuses anonüümseks. «Me pidime pool minema viskama. Elastik rebenes, kui üritasime neid ette panna,» lisas ta.

Rumeenia pealinnast Bukarestist ligi 400 kilomeetrit loodes asuva Hunedoara haigla juhataja Ion Radu Budae oli ettevaatlikum: «Ainus probleem on see, et neil ei ole ninatuge ja need libisevad [näol],» lausus ta maskidest rääkides.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles