Vanaprouale lubatud puidutööstus osutus prügilaks (2)

Brita-Maria Alas
Copy
«Enam ei ole kahekordne, nüüd on põhimõtteliselt lagi vahelt ära võetud,» kirjeldas vanaproua lähedane Egle Kurjama hävingut.
«Enam ei ole kahekordne, nüüd on põhimõtteliselt lagi vahelt ära võetud,» kirjeldas vanaproua lähedane Egle Kurjama hävingut. Foto: Tairo Lutter

Puidu käitlemise nime all ebaseadusliku prügila püsti pannud mehed jätsid vanainimesele lagastatud kinnistu ja segased lepingud.

82-aastasel Ailil oli Raplamaal ​Purku külas kahe abihoonega kinnistu. Piiratud metsatukaga, parajalt kaugel maanteest ja kitsa sissesõiduteega. Ühel päeval hakkasid kasutuna seisva krundi kulud rahakotile ning Aili otsustas selle müüki panna. Heinaküünist oleks asja saanud, see oli ajahambale väga hästi vastu pidanud. Laut oleks vajanud kuigipalju kõpitsemist. Müügiidee tundus hea ja sellele oli nii mõnigi huviline. Loodeti leida keegi, kes tuleks ja annaks maalapile elu. Niisamuti oleks Aili saanud kinnistu müügiga kodus remonti alustada.

Huvilistena jäid sõelale entusiastlikud mehed ettevõttest ORS Recycling. Ettevõtet esindas Karl-Indrek Raig, kuid perega jäid jooksvaid asju ajama Kulde Oja ja Ragnar Toomberg. Kinnistul plaaniti hakata tegelema puidu käitlemisega.

Kõik paistis sobivat ning sõlmiti võlaõiguslik müügileping. Kuivõrd meestel oli esialgu välja käia ainult osa ostusummast, kuid toimetama taheti krundil hakata kohe, sõlmiti veel eraldi rendileping, mis seda teha võimaldas. «Huvilised ei tahtnud täpselt oma tegevust põhjendada, ütlesid, et tahavad oma äri teha ja kohalikele tööd anda,» kommenteeris tehingut vahendanud maakler Annika Linnamägi. Mehed jätsid mulje, et äriidee on võimas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles