Henry Lääne kolumn: miks võib spordipaast hea olla?

Henry Lääne
Copy
Spordimaailm on pausil ning see annab paljudele aega iseendale. Loodetavasti läheb trall varsti jälle käima!
Spordimaailm on pausil ning see annab paljudele aega iseendale. Loodetavasti läheb trall varsti jälle käima! Foto: Jan Huebner via www.imago-images.de/imago images/Jan Huebner

Koroonaviiruse tõttu on spordi jälgimise nälg meeletu. Õnneks pole olukord siiski käest ära läinud ning e-spordi võidukäiku ma ennustama ei hakka, ehkki vahel on üksik mõttelõng sinnapoole tüürinud küll. Kuigi spordimaailma seiskumine tekitas tuska, on klaas alati pooltäis, mitte pooltühi, ning ka koroonakriis võib atleetidele, klubidele ja fännidele mõnes mõttes kasuks tulla. Peate mind hulluks? Teil on see õigus, aga laske mul selgitada!

Viirusest tingitud spordipaast on tekitanud olukorra, kus näiteks paljud võistkonnad on sattunud rahahätta. Mõni on ka pankrotti läinud, mõne tuleviku kohal on süsimusti küsimärke meenutavad tormipilved. On justkui loogiline, et koroonakriis leiab kõige hõlpsamalt üles üle oma võimete elanud klubid ning järab eriti rammusalt just neid.

Seega tahaks mõelda positiivselt. Need, keda koroona alla ei neela, saavad (järjekordse) õppetunni, kuidas majanduslikus mõttes kahe jalaga maa peal elamine on tähtis. Eelarve pole lihtsalt mingi Exceli tabel, millega võiks laias laastus arvestada. Büdžett on selleks, et piirid oleksid selged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles