Toidukorvis tunneb kriisi mõju lähikuudel (18)

Copy
Toidukaupade hulgimüüja LTT üks omanikke Tõnu Tõniste ütleb, et tal ei ole kahju, kui inimesed loobuvad kriisi mõjul kallitest välismaistest toodetest ja hakkavad tarbima odavamaid, kohalikke. «Inimesed tulevad maa peale tagasi,» ütleb ta. «Ma pooldan, et ostetaks eestimaist – et raha jääks ikka siia.»
Toidukaupade hulgimüüja LTT üks omanikke Tõnu Tõniste ütleb, et tal ei ole kahju, kui inimesed loobuvad kriisi mõjul kallitest välismaistest toodetest ja hakkavad tarbima odavamaid, kohalikke. «Inimesed tulevad maa peale tagasi,» ütleb ta. «Ma pooldan, et ostetaks eestimaist – et raha jääks ikka siia.» Foto: Madis Veltman

Toiduga tegelevad ettevõtted toidavad kriisis eelkõige oma riigi elanikke, pigistades silma kinni võimaluse ees teenida suurt kasumit.

Eesti ja kogu Baltimaade juhtiv jahutoodete tootja Tartu Mill sai pakkumise, millest oleks tavaolukorras raske ära öelda.

Skandinaaviast ja kaugemaltki küsiti, kas saaks Eestist osta pastat ja helbeid. Ja see polnud lihtsalt soov – välismaalased olid valmis maksma turuhinnast koguni 25 protsenti rohkem.

Sest tegemist polnud tavaolukorraga. Tegemist oli koroonakriisi hoogustumise ajaga, mil kogu Euroopas pidurdus majandustegevus ning piirid ähvardasid sulguda. «Need küsimised tulenesid ostupaanikast tingitud hetkelisest puudusest,» lausub Tartu Milli juhataja Uuno Lausing.

Aga Tartu Mill ei võtnud magusat pakkumist vastu. Ettevõte ei tahtnud oma kodumaiseid kliente toidukraamist ilma jätta, põhjendab Lausing.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles