Lasnamäel on koroonaviirus kuues ühistus (4)

BNS
Copy
Lasnamäe kortermaja. Pilt on illustreeriv.
Lasnamäe kortermaja. Pilt on illustreeriv. Foto: Madis Sinivee

Tallinnas Lasnamäel on koroonaviirusega haigeid kuues korteriühistus, edastas ERRi uudisteportaal.

Terviseamet ja ka ühistu terve maja või trepikoju karantiini panemist otstarbekaks ei pea, sest haiged on end isoleerinud.

«Pole enam mõtet, kui nii palju aega on möödas. Meil pole juba 11 päeva keegi haigestunud. Pole mõtet sulgeda. Haiged on karantiinis,» selgitas ühe korteriühistu esinaine Tamara Ahmetova.

«Esimene juhtum oli 15. aprillil, kui inimene suri. Siis tekkis mure, haigusjuhud sagenesid. Veel üks pere jäi haigeks. Helistasin sotsiaalministeeriumi. Nad saatsid meile juhised, kuidas viirusega võidelda,» rääkis Ahmetova.

Praegu on ühistus nakkus neljas peres, üks inimene on koomas. Ühistu esinaine on aga positiivne. Ta on veendunud, et ühistu tuleb toime oma jõududega - desinfitseerivad koos koristajaga isegi kive, millel elanikud õues istuvad.

Terviseameti Põhja regiooni juht Ester Öpik ütles, et karantiini puhul tuleb arvestada seda, et enamus inimesi trepikodades on ikkagi terved ja nende inimeste isoleerimisel ei ole põhjust. «Mõistlik on isoleerida need, kes on haiged või lähikontaktsed,» sõnas Öpik.

Ahmetova lisas, et nakkus pole 72 korteriga maja elanikes hirmu tekitanud.

Ahmetova sõnul haigusjuhud sagenesid, kui inimesed ilusate ilmadega välja läksid. Tema ei soovita mai alguse töörahvapeol, volbriööl ja 9. mail koguneda. «Mina arvan, et peab paluma inimesi, et nad välja ei läheks,» sõnas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles