Läänemaal taastati nõukogude sõdurite mälestusmärk

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude sõdurite mälestusmärke on Eestis mitmel pool. Pildil on Kambjas asuv mälestusmärk.
Nõukogude sõdurite mälestusmärke on Eestis mitmel pool. Pildil on Kambjas asuv mälestusmärk. Foto: Margus Ansu

Eestimaa Vene Muinsuskaitse Selts paigaldas kuu aega tagasi Taebla gümnaasiumi juurde Teises maailmasõjas hukkunud nõukogude sõdurite mälestuskivi, samasugune kivi kadus jäljetult poolteist aastat tagasi.

Vene muinsuskaitse seltsi esimees Juri Maltsevi sõnul on vennashauda maetud 1941. ja 1944. aastal langenud sõdurid, kellest mälestuskivil on nimeliselt märgitud kolm sõdurit hukkusid 1944. aastal, kolm aastat varem hukkunud 23 inimese nimed on teadmata, kirjutab Lääne Elu.

Kes mälestuskivi taastamist rahaga toetas, seda Maltsev öelda ei tahtnud, mainis vaid, et neil olid nimetuks jääda soovivad sponsorid.

Selletaoliste ettevõtmiste korral on tihtilugu toetajaks Venemaa saatkond Eestis, kuid Maltsev sealt raha saamist ei kinnitanud.

Lääne politseiprefektuuri infojuhi Hedy Tammelehe sõnul alustas politsei dolomiidist mälestuskivi kadumise uurimist pärast 2007. aasta 21. maid saadud teadet, kuna kriminaalmenetluse ajal ei õnnestunud vargaid kindlaks teha, lõpetati menetlus sama aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles