Taavi Aas: suurüritused peavad piirduma ilmselt 500-1000 osavõtjaga, maskide kandmist kohustuslikuks ei tehta (12)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Viljandi folgifestival 2019. aasta suvel.
Viljandi folgifestival 2019. aasta suvel. Foto: Elmo Riig

Suurüritustest osavõtjate arv saab eeloleval suvel olema 500 kuni 1000 piires, maskide kandmist ilmselt kohustuslikuks ei tehta, arvab majandusminister Taavi Aas.

Majandusminister tõi «Esimeses stuudios» näiteks Norra, kus keelati kuni sügiseni kõik üritused, kus on üle 500 osavõtja. «Ma arvan, et see diskussioon hakkab toimuma ümber selle, kas see (osavõtjate arv) on tuhat või on see viissada,» arvas Aas.

Neile, kes on planeerinud nimetatud arvust suuremaid üritusi, soovitas minister jätta need kas tegemata või viia need läbi väiksema rahvahulgaga. Ta nimetas muu hulgas Rammsteini kontserti ning Viljandi folki.

Ministri sõnul on oluline jälgida, kas koroonaviiruse nakkuskordaja suureneb või väheneb, sest sellest lähtuvalt ürituste mastaabid paika pannaksegi.

Saatejuhi küsimusele, kas kaitsemaskidest kujuneb sotsiaalne norm või kohustus, vastas Aas, et see saab olla pigem sotsiaalne norm. Minister viitas sealjuures küsitluse tulemusele, mille kohaselt on 81 protsenti elanikest valmis maski kandma.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles