Popov: Tallinnas on nakatumise tipp juba seljataha jäänud (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuht ja PERHi erakorralise meditsiini ülemarst-keskuse juhataja dr Arkadi Popov
Terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuht ja PERHi erakorralise meditsiini ülemarst-keskuse juhataja dr Arkadi Popov Foto: Sander Ilvest

Terviseameti kriisistaabi meditsiinijuhi doktor Arkadi Popovi sõnul on Tallinnas nakatumise tipp seljataha jäänud.

«Kui veel eelmisel nädalal oli tõsine mure, kuidas käituvad meie haigestumise kõverad – kas nad kasvavad või stabiliseeruvad, siis tänaseks on mõningane positiivne dünaamika. Kui veel möödunud nädalal oli 50+ vanusegrupis enam nakatunuid, siis tänaseks on see vanusegrupp langustrendis. Kui haigestumise kõveraid vaadata, siis Tallinnas on nakatunud patsientide sagedus üks nakatunu 3000st,» rääkis Popov linnavalitsuse pressikonverentsil.

Tallinnas on praegu 140 nakatunut, kes on epidemioloogide jälgimise all. Lisaks on 175 inimest, kes on lähikontaktsed nakatunutega ja keda ka jälgitakse.

Samas toonitas Popov, et praegune olukord on ideaalsest veel kaugel. «Probleemiga tuleb jätkuvalt täie tõsidusega tegeleda. Mis aga puudutab üritusi ja planeeritavaid teatud leevendusi, siis palun kasutada kainet mõistust ja järgida reegleid. Kui treenerid tahavad korraldada treeninguid vabas õhus, siis tuleb valida sellised spordialad, mis ei soodusta viiruse levikut. Ehk kus oleks võimalik tagada piisavat distantsi,» rõhutas Popov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles