Juko-Mart Kõlar näeb vastuolu selles, kui ägedaid asju akadeemias tehakse ning kui kehvasti osatakse neid nähtavaks teha. «Peame senisest enam rõhku panema sellele, et teha arusaadavaks kõik väärtuslik,» ütleb ta.
Juko-Mart Kõlar näeb vastuolu selles, kui ägedaid asju akadeemias tehakse ning kui kehvasti osatakse neid nähtavaks teha. «Peame senisest enam rõhku panema sellele, et teha arusaadavaks kõik väärtuslik,» ütleb ta. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktoriks valitud Juko-Mart Kõlar tunnistab, et Tallinna sõbrad küsivad temalt pooleldi huumoriga: mis teete seal Viljandis, koote sokki ja mängite kannelt?

«Aga meie vilistlane on Johannes Veski, kes on teinud Telliskivi loomelinnakusse Erinevate Tubade Klubi, meil on Trad.Attack! ja Curly Strings, meil on Mari Kalkun, tekstiiliettevõte Etnower, Reigo Ahven, Must Kast ja nii edasi. Me pole osanud võib-olla seda selgelt veel välja tuua,» ütleb Kõlar, kes astub praeguse direktori Iñaki Sandovali asemel ametisse 1. septembril.

Kõlar, kelle hinnangul on kultuur ja ettevõtlus tihedalt seotud, on akadeemias kultuurhariduse osakonna juhatajana ametis olnud möödunud aasta sügisest ning muusika- ja kultuurivaldkonnas vilunud.

Kommentaarid (1)
Copy