Neli uurijat on ikka parem kui kaks

Helen Pärk
, kriitik
Copy
John Bude, «Surm Rivieras».
John Bude, «Surm Rivieras». Foto: Raamat

Jõukale leskprouale Nesta Hedderwickile kuuluvas villa Palo­mas, Prantsuse Rivieras asuvas Mentonis, on end sisse seadnud värvikas seltskond, kes häbitult kasutab ära majaperenaise külalislahkust. Külmast talvisest Londonist sooja sätendava Vahemere äärde jõuavad ka Scotland Yardi inspektor Meredith ning seersant Strang, kes peavad kinni püüdma kurikuulsa võltsija ja kelmi, valerahategija Tommy (Chalky) Cobbetti.

Kuid neli uurijat on ikka parem kui kaks. Prantsuse politsei au hoiavad üleval inspektorid Balmpignon ja Gibaud. Alguse saab keeruline jaht kurikaeltele, kus kord näitavad nutikust üles britid, siis jälle prantslased. Vihjena võib öelda, et selles loos ei jää oma ülemusele taiplikkuse poolest alla ka seersant.

Nii selgubki üsna pea, kuidas villa Paloma asukad ning valeraha tegemine ja levitamine omavahel seotud on. Kuid siis, kui kõik tundub juba olema kontrolli all, kaob majaproua hoolealune, luksusautoga ringi kihutav naistelemmik Tony. Nii seistaksegi ootamatult silmitsi uue ja veelgi keerulisema juhtumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles