Püssimehed tungisid Michigani parlamendihoonesse

Postimees
Copy
Relvastatud rühmituse liikmed Michigani kuberneri kabineti ees.   foto: Seth Herald / reuters / Scanpix
Relvastatud rühmituse liikmed Michigani kuberneri kabineti ees. foto: Seth Herald / reuters / Scanpix Foto: Seth Herald/reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Michigani osariigi pealinnas Lansingis avanes meie aja ­järgi üleeile õhtul ebatavaline vaate­pilt, kui relvastatud mehed tungisid osariigi parlamendihoonesse.

Sajad meeleavaldajad kogunesid parlamendihoone lähistele. Neist mõni sisenes parlamendihoonesse ning püüdis istungisaali pääseda, kuid politsei ja turvatöötajad tõkestasid nende tee. Demokraadist kubernerilt Gretchen Whitmerilt nõuti rangete koroonapiirangute tühistamist, väites, et kodus püsimise korraldus rikub inimeste kodanikuõigusi.

Osariigi demokraadist senaator Dayna Polehanki postitas Twitterisse pildi relvastatud meestest, kes tema sõnul rahvaesindajate peale karjusid. «Mõni mu kolleeg, kellel on kuulivest, kandis seda,» kirjutas Polehanki. Kuna AP teatel ei ole relvastatult osariigi parlamendis viibimine keelatud, ei rikkunud püssimehed otseselt seadust. Küll aga ei peetud kinni pandeemiaga seoses kehtestatud piirangutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles