Riina Solman: millal siis veel? (6)

Riina Solman
, Rahvastikuminister
Copy
Rahvastikuminister Riina Solman.
Rahvastikuminister Riina Solman. Foto: Marko Saarm

Just praegu, kriisiajal tuleb peresid toetada, kirjutab rahvastikuminister Riina Solman.

Mitme valitsuse järjepideva pingutuste tulemusena on Eesti üks Euroopa eesrindlikuma perepoliitikaga riike. Samas teame, et ootamatute kriiside korral saab perede turvatunne valusa hoobi. Seda näitas meile eelmine majanduskriis ning paraku on oht, et näeme seda ka järgnevatel kuudel. Mustemate stsenaariumite kohaselt näeme koroonakriisi mõjusid Eesti peredele veel mitu aastat ning seetõttu tuleb juba täna astuda samme selleks, et võimalikke kahjusid ennetada.

Seetõttu oleme tegutsenud kiiresti. Viimaste nädalate jooksul on saanud riigikogu või valitsuse heakskiidu mitmed muudatused, mis aitavad perede turvatunnet suurendada. Kõige suurema rahalise mõjuga on perede tugilaen, mille aluspõhimõtteid arutas valitsus üle-eelmisel nädalal ning andis rahvastiku- ja rahandusministrile ülesande meede välja töötada.

Perede tugilaen on mõeldud kriisi tõttu ajutiselt sissetulekus kaotanud inimestele, kes ei vaja riigilt tagastamatut toetust. Need on inimesed, kes on meie ühiskonda maksude näol panustanud, kes on kasvatanud lapsi ning aastate jooksul sel moel oluliselt meie kõigi heaolu ja kestlikkust suurendanud. Loodetavasti avaneb inimestel tugilaenu kasutamise võimalus juba käesoleva aasta sügisel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles