KOHALIK VAADE Infosõjas on uuteks lõksudeks võltsmeilid, teesklejad ja ohtlikud pikslid (2)

Vaidas Saldžiūnas
Copy
NATO peasekretär Jens Stoltenberg paari aasta eest Leedus rahvusvahelisel õppusel, millest võttis ka osa alliansi lahingugrupp.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg paari aasta eest Leedus rahvusvahelisel õppusel, millest võttis ka osa alliansi lahingugrupp. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP/Scanpix

«Tere, kallis sõber! Ma oled doktor Abdul, Nigeeria prints, ja mul on pakiline ettepanek jagada sinuga kuue miljoni USA dollari suurust pärandust.» See hästituntud ettemaksupettus on eksisteerinud juba interneti koidikust saadik. Viimastel aastatel on tekkinud aga uus ohtlik trend petukirjade maailmas – sihikule on võetud NATO riigid.

«Ma soovin teada anda otsusest viia NATO väed Leedust välja mais 2020. Otsus on langetatud tulenevalt epideemiast, mis nüüd on jõudmas palju tõsisemasse ja keerulisemasse ajajärku. Leedus Covid-19ga nakatunud NATO sõdurite arv on pidevalt kasvanud,» teatas ametliku väljanägemisega kiri, mille oli väidetavalt allkirjastanud NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja mis jõudis e-postiga nii Leedu ajakirjandusväljaannete, ametiasutuste kui ka NATO peakorterini.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles