Idufirma tahab tuua jõukeskused Tallinnasse (1)

Copy
Monese asutaja Norris Koppeli sõnul kasutavad paljud kliendid Moneset oma peamise palgakontona.
Monese asutaja Norris Koppeli sõnul kasutavad paljud kliendid Moneset oma peamise palgakontona. Foto: Monese

Vaatamata üliraskele olukorrale maailmas kaasab Eesti finantstehnoloogia iduettevõte Monese uue investeeringu. See investeerimisring jääb Postimehe andmetel samasse suurusjärku nagu eelmine, kahe aasta tagune 60 miljoni dollari investeering. Toona oli see Eesti iduettevõtete ajaloos suuruselt kolmas. Üks Euroopa kiiremini arenevaid pangandusteenuste pakkujaid Monese, kellel on ette näidata üle 2,5 miljoni registreerunud kliendi, kaalub Eesti üksuse muutmist oma jõukeskuseks, kuid peakorter jääb Londonisse.

Eesti juurtega iduettevõtte Monese asutaja ja juhi Norris Koppeli sõnul keskendub ettevõte praegu võtmeturgude tugevdamisele ja tehnoloogiaplatvormi täiendamisele suurimatel Euroopa turgudel, kuid plaanid laieneda uutele rahvusvahelistele turgudele lükatakse koroonakriisis edasi. «Saan kinnitada, et lisakapitali kaasamine toimub plaanipäraselt ka keeruliseks muutunud majanduskeskkonnas, kuid detaile on vara kommenteerida,» ütles Koppel. «Meie tegevusplaane toetavad tugevad, hästi kapitaliseeritud investorid ning meil on järele proovitud ja töötav ärimudel.»

Monese suurinvestorite hulka kuuluvad PayPal ja Rootsi taustaga globaalne investeerimisettevõte Kinnevik, mis juhtis Monese eelmist investeerimisringi. Aasta alguses kinnitas Monese, et kavatseb lisakapitali kaasata peamiselt rahvusvaheliseks laienemiseks uutesse riikidesse. «Covid-19st tingitud majanduskeskkond ei soosi hetkel suuri rahvusvahelisi laienemisplaane, seetõttu otsustasime kaasata algselt planeeritust vähem lisakapitali,» selgitas Koppel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles