Tallinn jagas alustavatele ettevõtjatele 4,1 miljonit krooni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eelmisel aastal osutus Tallinna enam nõutavamaks ettevõtlustoetuseks stardiabi, mida linn jagas ühtekokku 46 ettevõttele summas 4,1 miljonit krooni.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on stardiabi arusaadavalt kõige populaarsem ettevõtlustoetus pealinnas, sest uute firmade loomisel on Eesti majanduse elavdamisel etendada märkimisväärne roll, teatas Raepress.

«Arvestades majanduse depressiivset olukorda, millest inimesed alles hakkavad aimu saama, on igasugune toetus ettevõtlusse tähtis ja kindlasti olulisem ja tänuväärsem kui näiteks aasta tagasi, kus riigi majandusel läks veel suhteliselt hästi,» lausus abilinnapea. «Linn jätkab oma praeguste ja tulevaste ettevõtjate igakülgset toetamist, sest Eesti majanduse mootoriks on ikkagi Tallinn.»

Stardiabi taotlemiseks laekus 117 taotlust ning nendest ligi 40 protsenti said positiivse rahastamisotsuse. Taotlejatel on plaanide kohaselt kavas luua 233 uut töökohta, uusi asutatud ettevõtteid nende hulgas oli kolm.

Koolitustoetusi laekus 28, millest rahastati 15 kogusummas 267 000 krooni. Praktikajuhendaja toetuste saamiseks laekus üheksa taotlust, millest positiivse otsuse said seitse, summas ligi 400 000 krooni - seeläbi toetati 51 juhendaja tegevust 112 praktikandiga.

Uute töökohtade loomise toetuseks laekus kaheksa taotlust, millest rahuldati seitse summas 544 000 krooni ning millega toetati 24 uue töökoha loomist. Tööstusomandi esemetele patendikaitse vormistamise toetusega toetati viit taotlust summas 456 008 krooni. Messitoetuste puhul rahuldati 63 taotlust summas ligi 730 000 krooni.

Ettevõtja infopunktis registreeriti möödunud aastal ligi 4000 pöördumist, neist ligi 40 protsenti olid seotud jooksvate küsimustega (registreerimised, kasutusload jms.), 33 protsenti stardiabi ja äriplaani koostamisega, 24 protsenti ettevõtlusega alustamisega ja 5 protsenti EASi toetuste ja inkubaatoritega seoses.

Veebikeskkonda www.ideepank.ee ehk äriideede andmebaasi külastati eelmisel aastal ühtekokku 11 000 korral, aktiivseid kasutajaid oli 153, ideid sisestati ligemale 80 korral ning lahendusi pakuti 54 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles