Hiina domineerimine jätab ülejäänud maailma kaoses maskiturul hätta (5)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
California Irvini meditsiinikeskuse õed küünlavalgusprotestil nõudmas respiraatoreid ja muid kaitsevahendeid. Plakat meeleavaldaja käes esitab küsimuse «Kas eelistaksid minna sõtta papist kilbi või kuulikindla vestiga?», viidates esimesel puhul kirurgilisele maskile ja teisel N95- ehk FFP2-standardile vastavale respiraatorile. 
California Irvini meditsiinikeskuse õed küünlavalgusprotestil nõudmas respiraatoreid ja muid kaitsevahendeid. Plakat meeleavaldaja käes esitab küsimuse «Kas eelistaksid minna sõtta papist kilbi või kuulikindla vestiga?», viidates esimesel puhul kirurgilisele maskile ja teisel N95- ehk FFP2-standardile vastavale respiraatorile. Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix

New Yorgi õdede liit kaebas isikukaitsevahendite puuduse tõttu kohtusse linna tervishoiuameti ja kaks haiglat. Sama murega kimpus Saksamaa arstid heitsid seljast riided, et demonstreerida oma haavatavust. Briti arstid on hädalahendusena kinnitanud nööriga näo ette dokumentidele mõeldud kiletaskud. Pakistani Pandžabi provintsis alustas mitukümmend arsti maskide nappuse tõttu näljastreiki.

Need on vaid mõned näited meeleheitlikest sammudest, mida meditsiinitöötajad üle maailma on astunud olukorras, kus koroonaviiruse pandeemia tõttu on näomaskid ja muud meditsiinilised isikukaitsevahendid muutunud maailma kõige ihaldatumaks kaubaks ning ka kõige rikkamad riigid ei suuda hankida oma eesliinitöötajate – arstide ja õdede – kaitsmiseks vajalikku varustust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles