Hindamatult veider multikas

Juhan Raud
, toimetaja
Copy
Sarjas «Midnight Gospel» reisib roosa Clancy tehisuniversumitesse ning intervjueerib neis kummalisi tegelasi. 
Sarjas «Midnight Gospel» reisib roosa Clancy tehisuniversumitesse ning intervjueerib neis kummalisi tegelasi. Foto: Kaader sarjast

Netflixi täiesti ogarat animatsiooni «Midnight Gospel» tuleks vaadata. Põhimõtteliselt on tegemist psühhedeelse multikaga, mis käsitleb lõbusas dialoogilises vormis Suuri Küsimusi. Sarja peategelane on noor poiss Clancy Gilroy (Duncan Trussell), kes elab koos koeraga kaugel veidral planeedil.

Igas episoodis läheb roosat värvi Clancy oma masina abil uude tehisuniversumisse ning leiab sealt mingi naljaka tegelase, keda oma kosmosehäälingu (inglise keeles spacecast) tarvis intervjueerida. Kõik need vestlused on lõbusad, vabas vormis ning kõiguvad tihti kusagil üllatavalt sügavamõttelise ja lapselikult naiivse vahel. Pea kõik Clancy vestluspartnerid on selge, väljakujunenud iseloomu ning neile ainuomase ekstsentrilise maailmavaatega isiksused, kelle muljeid ja mõtteid kõiksuse, elu ja surma kohta on huvitav kuulata. Iga saatekülaline on korraga hubane ja samas ka «suurem kui elu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles