Erki Pisuke: toetuse tingimused on liiga ranged (2)

Erki Pisuke
, HUGO.legal kaasasutaja ja ärijuht
Copy
Erki Pisuke, HUGO.legal kaasasutaja ja ärijuht
Erki Pisuke, HUGO.legal kaasasutaja ja ärijuht Foto: Erakogu

Koroonakriisi mõju leevendamiseks mõeldud toetusmeetmed ettevõtluse toetamiseks ja töökohtade säilitamiseks hakkavad tasapisi ettevõtjateni jõudma. Kui töötukassa töötasuhüvitist sai taotleda juba aprilli alguses, siis nii KredExi otselaene kui ka EASi toetusi on ettevõtjad pidanud ootama peaaegu poolteist kuud. Kahjuks tuleb tunnistada, et kauaoodatud meetmed peidavad endas detaile, mis teevad nende kättesaadavuse paljudele ettevõtjatele väga keeruliseks, kui mitte võimatuks, kirjutab HUGO.legal kaasasutaja ja ärijuht​ Erki Pisuke.

Nimelt on EASi turismile ja toitlustusele mõeldud kriisiaegsete toetusmeetmete üks tingimusi, et ettevõttel ei tohi olla riiklike maksude võlgnevusi, mis on tekkinud varem kui 12.03.2020.

Tingimus iseenesest on mõistetav, kuid küsimusi tekitab, miks on piir seatud kuupäevale, mil Eestis juba eriolukord välja kuulutati. Eriti arvestades asjaolu, et turismis ja toitlustuses oli mõju mitmel pool tunda juba enne eriolukorra ametlikku väljakuulutamist ning epideemia rahvusvahelist levikut arvestades oli ilmne, et kriisiks tuleb valmistuda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles