Prokuratuur: läbiotsimisteks polnud õiguskantsleri luba vaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlasest riigikogu saadik Priit Toobal.
Keskerakondlasest riigikogu saadik Priit Toobal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakondlane Ain Seppik heitis täna ette, et Priit Toobali kodu läbiotsimiseks polnud väljastatud õiguskantsleri luba, kuid prokuratuuri teatel pole seda vajagi.

Riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai viitas kriminaalmenetluse seadustiku punktile, mille järgi tuleb õiguskantsleri nõusolekut küsida enne, kui riigikogu liiget tohib kahtlustatavana kinni pidada ning tema suhtes kohaldada tõkendit, vara arestimist ning
läbivaatust.

«Selliseid menetlustoiminguid kahtlustatavatega tehtud ei ole,» kinnitas Tammai. Ta rõhutas, et seaduse järgi ei ole läbivaatus ja läbiotsimine sama asi.

Ain Seppik ütles täna Postimehele, et Priit Toobali kodu otsiti läbi nii maal kui linnas, samuti vaadati läbi tema auto. «Selleks peab olema teatavasti riigikogu liikme puhul õiguskantsleri sanktsioon, seda Toobal oma väitel näinud ei ole,» ütles Seppik.

Eelmise nädala reedel otsis kapo lisaks Toobali eluruumidele läbi ka kultuuripealinna aastat korraldanud SA Tallinn 2011 ja Keskerakonna kontorid. Hiljem esitati keskerakondlastele Ester Tuiksoole ja Priit Toobalile kahtlustus mõjuvõimuga kauplemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles