Siim Kallas: Rail Balticu pooleli jätmisel tuleb raha Euroopa Liidule tagastada (30)

Brita-Maria Alas
Copy
Tallinn, 04.04.2019, 
Riigikogu juhatuse pressikonverents.
Tallinn, 04.04.2019, Riigikogu juhatuse pressikonverents. Foto: Konstantin Sednev

Riigikogu aseesimees ja endine Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas selgitas Ringvaates, et Rail Balticu projekti näol on tegemist ülisuure projektiga ning selle järsk peatamine eeldab rahastuse tagastamist Euroopa Liidu eelarvesse.

«Ma arvan, et praeguste märkide järgi ta praegu ikkagi tuleb,» arvas Siim Kallas Rail Balticust, ent lisas: «Loomulikult ei sega meid miski iseendale jalga tulistamast ja seda kõike tuksi keeramast». 

Kallas rääkis «Ringvaates», et projekti pooleli jätmisel tuleb kogu raha Euroopa Liidu eelarvesse tagasi maksta, mille suurusjärguks on tema sõnul miljardiline summa. 

Tema sõnul tuleb näiteks Mart Helme ütlemisi siiski tõsiselt võtta. «Kui nad on oma valijatele lubanud, et nad selle projekti kinni keeravad, siis eks nad üritavad. Ja kuna nende mõju valitsuses on kolossaalne, see tähendab, et tegelikult teised jäävad kõik varju, siis ma ikkagi oleksin mures,» kommenteeris Kallas.

Peaminister Jüri Ratas avaldas esmaspäeval sotsiaalmeedias Rail Balticu valmimisele toetust. «Pole tähtis, mis värvi on kass, kui ta hiiri püüab. Minu juhitav valitsus ja kõik selle asjassepuutuvad ministrid töötavad Rail Balticu valmimise nimel, nagu see sai koalitsiooni moodustamise ajal selgelt kokku lepitud,» kirjutas ta.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles