Viilma Helme kriitikast: Tegemist on ju ka ristiinimesega. Annan talle andeks! (19)

Elo Mõttus-Leppik
Copy
Peapiiskop Urmas Viilma eile Muhu saarel Liiva küla kiriku juures.
Peapiiskop Urmas Viilma eile Muhu saarel Liiva küla kiriku juures. Foto: Alar Truu

Viiruslaine taandudes pühapäevast taas uksed avav kirik on valmis võtma vastutust kirikuliste tervise eest, lubab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma.

Viibite praegu Muhumaal, mis teid sinna viis?

Ma pole mitu kuud Muhumaale saanud, aga kuna mul on siin sissekirjutus, siis otsustasin esmaspäeval kolida oma kodukontori siia suvekodusse.

Kutsusite nädalavahetusel üles avaldama kirikukellade helistamisega meelt, et riik lubaks uuesti jumalateenistustele koguneda. Valitsus on nüüd otsustanud, et 10. maist võib neid taas pidada. Kas olete rahul?

Ma ei tahaks kellade helistamist mitte kuidagi ületähtsustada. Tegelikult oli ju eelmisel neljapäeval kirikujuhtidel veebinõupidamine peaminister Jüri Ratasega. Ja seal mängis peaminister mõttega, et emadepäev või äärmisel juhul emadepäevale järgnev esmaspäev võiks olla kuupäev, millal võiksid eriolukorra piirangud leeveneda. Rahvastikuminister Riina Solman käis sellesama mõtte välja laupäeval. Nii et kellade helistamine ei olnud surveavaldus, pigem andsime märku, et kirikud on valmis arvestama 2+2-reegli ja desinfitseerimiskohustusega.

Kommentaarid (19)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles