Tallinnas hakkavad piirangud leevenema 11. maist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Mänguväljak Lasnamäel
Mänguväljak Lasnamäel Foto: Claire Peinar

Tallinna linn alustab koroonapiirangute leevendamist järgmisest nädalast etapiviisiliselt.

«Alustame järgmisest nädalast selleks, et meil oleks täiendav võimalus analüüsida, kuidas viimased kaks nädalat mõjutasid praegust olukorda ja viiruse leviku aktiivsust. Juhul kui olukord muutub negatiivses suunas, saab graafikuid muuta või leevendusmeetmed pausile panna,» rääkis linnapea Mihhail Kõlvart.

Esimesed leevendused tulevad järgmisel esmaspäeval, 11. mail, kui järk-järgult hakatakse avama mängu- ja spordiväljakuid. Kõigepealt korjatakse ära turvalindid ning nädala jooksul ka ümber väljakute paigaldatud ajutised aiad. Samal ajal ka desinfitseeritakse kõik väljakud.

Samuti saab alates esmaspäevast kasutada linna ja koolide staadione. «Koolistaadione saab kasutada sel juhul, kui kool on valmis ohutusnõuete tagamiseks nii distantsi kui desinfitseerimise osas,» ütles Kõlvart.

Sotsiaalasutustest esimesena teeb ukse lahti Tallinna Vaimse Tervise keskus, kus hakatakse pakkuma rehabilitatsiooniteenust. Samuti saab alates  esmaspäevast tagastada raamatuid raamatukokku, esialgu kontaktivabalt.

Järgmine etapp algab 18. mail, kui avatakse ka asutused, mille tegevus toimub siseruumides. Tallinna koolides toimub õppeaasta lõpuni distantsõpe. «18. maist saab korraldada õppeprotsessi ka kontaktvormis, aga üks-ühele või grupis kuni viis inimest. Grupitööl peavad olema tagatud isikukaitsevahendid õpetajale. Sama reegel kehtib huvikoolides ja noortekeskustes. Noortekesksuste puhul hakkab töö toimuma välitingimustes. Sisetingimustes võib see olla ainult üks-ühele vormis,» selgitas Kõlvart.

Alates 19. maist avab Tallinn ka muuseumid ja raamatukogu filiaalid. Sotsiaalasutustest alustavad tööd Tallinna Perekeskus, Tugikeskus Juks, Tallinna Sotsiaaltöö Keskus. Ja alates 18. maist hakkab Iru Hooldekodu vastu võtma uusi kliente, kes peavad läbima kahenädalase isolatsiooni.

1.juunist avatakse Tallinna loomaaia siseruumid. Loomaaed ise alustab tööd 19. mail.

1. juunist taastub ühendus Aegna saarega, saab avada ka avalikud rannad. «Samuti 1. juunist on esialgu plaanis avada eakate päevakeskused ja sotsiaalkeskused. Teenuste loetelu sõltub sellest, mis on selleks ajaks epidemioloogiline olukord. Spordihallide ja -saalide tulevik on jätkuvalt küsimärgi all. Siin peame lähtuma valitsuse otsusest ja konkreetseid kuupäevi meil veel ei ole,» ütles linnapea. Suvelaagrite ja õpilasmaleva osas ootab Tallinn samuti valitsuse otsust.

Tallinnas eriolukorra tõttu kehtestatud soodustused kehtivad mai lõpuni. Seda nii tasuta ühistranspordi kui lasteaiakohtade osas. Ka linna pindade üürisoodustused kehtivad sama kaua, kui varem lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles