Aianduspisikust nakatunud tühjendavad puukoole

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Kuuse aiandi juhataja Evi Kuusk rääkis, et emadepäeva paiku ostetakse kõige enam lilleampleid ja muid lilli.
Kuuse aiandi juhataja Evi Kuusk rääkis, et emadepäeva paiku ostetakse kõige enam lilleampleid ja muid lilli. Foto: Riina Martinson

Kui tavapäraselt taimemüük alles algab aprilli lõpunädalal, siis tänavu oli mõnel kasvatajal selleks ajaks juba üle poole taimedest läbi müüdud, edasimüüjad paar korda kaupa juurde tellinud ja osa sortidest suisa otsas.

Kodus istuvatel inimestel on lõpuks ometi aega oma aia eest hoolitseda. Mõne aja eest kevadlaatade ärajäämise tõttu mures istikukasvatajad muutuvad iga päevaga aina rõõmsamaks: kaup haaratakse lennult. Tõsi, see kehtib vaid nende kohta, kel oma kindel müügiplats või head IT-teadmised, et korralik e-pood töös hoida.

Kiire, nii kiire

Kui Kuuse aiandi juhataja Evi Kuusele helistasin, soovitas ta tulla hommikul vara, sest keskpäeval on rahvast aiandis nii palju, et juttu ajada pole mahti. Ka järgmised kõned teistele kasvatajatele algasid enamasti sõnadega: „Nii kiire on praegu, lihtsalt ei jõua, räägime hiljem.”

„Hullumaja on,” kostab muigega ka Seedri puukooli omanik Elmar Zimmer. Esimene koorem viljapuudega läks puukoolist Tallinna edasimüüja poole teele juba veebruari lõpus ja läinud nädala lõpuks oli tal kaks kolmandikku taimedest juba müüdud.

Seedri puukooli taimi müüb 20 poodi üle Eesti, lisaks kaubeldakse kohapeal ja maist sõidetakse ka turule müüma.

Aprillis nad kliente aiandisse sisse ei lasknud: väraval oli telefoninumber, millele helistades tuli töötaja vastu, võttis tellimuse ja tõi kauba kätte. „Järjekorrad olid väga pikad, eriti laupäeviti tuli isegi mitu tundi oodata,” rääkis Zimmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles