Tartu Ülikool ja TTÜ soovitavad gümnasistidel teha riigieksamid

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu

Tallinna tehnikaülikool ja Tartu ülikool soovitavad abiturientidel tuleviku avaramateks võimalusteks teha nii eesti keele kui matemaatika riigieksamid.

«Tallinna tehnikaülikoolis kehtib lävendipõhine vastuvõtt, mis tähendab, et vajalik on laia matemaatika ja eesti keele eksami tulemus,» selgitas Tehnikaülikooli õppeprorektor Hendrik Voll. «Riigieksamite tulemused ei aegu ja kehtivad paljudes ülikoolides nii Eestis kui välisriikides, mistõttu tasub juba täna oma tulevikku planeerida ja hoida enamuste ülikoolide uksed endale lahti nii sel kui järgnevatel aastatel,» julgustas ta.

Tartu ülikooli õppeprorektor Aune Valk toob välja, et eksameid on mõistlik teha mitmel põhjusel. «Kindlasti on nende tegemine kohe gümnaasiumiõpingute lõppedes lihtsam kui aasta või mitu aastat hiljem ning kui midagi läheb viltu, siis saab eksameid alati uuesti teha. Lisaks, tuleb arvestada, et ligi pooled ülikooli astujatest on varasematel aastatel lõpetanud, seega tasub mõelda tulevikule juba täna. Kui ka sel aastal pole plaanis ülikooli astuda, siis aasta-paari pärast võib selline mõte tekkida. Ja muidugi on riigieksamite tegemine kindlasti sisukas punkt pikale õpiteele.»

Kuigi haridus- ja teadusministeerium on sel aastal seoses eriolukorraga andnud abiturientidele võimaluse eksameid kohustuslikus korras mitte teha, siis Tallinna Tehnikaülikool ja Tartu Ülikooli soovitavad riigieksamid kindlasti sooritada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles