Video Valitsus võib lõpetada saarte liikumispiirangud enne eriolukorra lõppu (1)

Copy

Peaminister Jüri Ratas ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et saartele kehtinud liikumispiiranguid ei ole ilmselt mõtet hoida eriolukorra lõpuni.

Valitsuskomisjon arutab saartele kehtestatud liikumispiirangute lõpetamist täna. Ratase sõnul on liikumispiiranguid saartega niigi juba niivõrd palju leevendatud, et politseipatrullid saarte ja mandri vaheliste laevaliinide sadamakaidel ei tohi muutuda naljanumbriks.

Praegu kehtiva korra järgi tohivad saarte ja mandri vahel liikuda vaid need, kellel on saartel sissekirjutus või lisa-aadress.

Ratas tõdes, et sissekirjutus saartele ning lisa-aadressi märkimine on märgatavalt inimeste poolt kasvanud, millega on inimesed tekitanud juba praegu endale õiguse sõita saartele. «Ma mõistan, et inimesed tahavad minna oma kinnistutele ja suvilatesse. Kuid mõte on ju see, et saartele lähevad praegu ikka need, kellel on selleks reaalne sissekirjutus. Aga tõesti, saavad minna ka need, kes nüüd ruttu selle võimaluse endale loovad,» rääkis Ratas. 

Eriolukord lõpeb praeguse kava järgi 17. mai hilisõhtul.

Valitsuse pressikonverentsil andsid olukorrast ja valitsuse istungil otsustatust peaminister Jüri Ratas, maaeluminister Arvo Aller ja välisminister Urmas Reinsalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles