Plahvatuslik kasv Töötukassast on palgatoetust küsitud juba rohkem kui 100 000 inimesele (1)

Carl-Robert Puhm
Copy
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Margus Ansu

Kui nädala alguses oli töötukassale esitanud töötasuhüvitise taotluse 7700 ettevõtet kokku 54 200 töötajale, siis viimastel päevadel on toimunud hüppeline kasv. Tänahommikuse seisuga on juba ca 103 000 töötaja palgakulu hüvitamise taotlust.

Amet tegeleb aktiivselt taotluste läbivaatamisega, praeguseks on palgatoetus määratud 62 200 inimesele. Rahuldatud taotluste kogukulu on viimastel andmetel 61 miljonit eurot, kuid see summa kasvab pidevalt.

Töötukassa kommunikatsiooni peaspetsialist Lauri Kool selgitab hüppelist tõusu aprillikuu avaldustega. «Näeme, et taotlusi on hakanud tegema ka suuremad ettevõtted. Kui märtsis soovisid toetust peamiselt väikeettevõtted ning ühe avaldusega taotleti hüvitist umbes viiele töötajale, siis nüüd on ühe avalduse peal juba keskmiselt 8,2 töötajat.»

Rekordpäev oli selle nädala esmaspäev, kui päevas tuli 3200 avaldust 31 000 inimese kohta, lisas Kool. 

Töötukassal on enda reservist töötasuhüvitiste maksmiseks ette nähtud 250 miljonit eurot. Praegu ei oska amet veel öelda, kaua sellest jätkuda võiks. «Tõenäoliselt saame vastuse anda järgmise nädala lõpus või ülejärgmise nädala alguses. Siis on suurem osa palgapäevi ära olnud ning olukorrast parem ülevaade,» selgitas Kool.

Töötukassa töötasuhüvitise suurus on 70 protsenti töötaja keskmisest kalendrikuu töötasust. Hüvitise maksimumsuurus on 1000 eurot. Tööandja peab lisaks maksma töötajale töötasu vähemalt 150 eurot (bruto). Meede kehtib kuni 31. maini. Avaldusi saab esitada kuni juuni lõpuni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles