Distantsõpe paneb vanemate võimed proovile (8)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Kolmandat liiki vanem suhtub asja ükskõikselt: lapse enda asi, kui ei õpi. Need on keerulised juhtumid, millesse kaasatakse ka omavalitsuse lastekaitsespetsialist ja kooli haridustöötaja.
Kolmandat liiki vanem suhtub asja ükskõikselt: lapse enda asi, kui ei õpi. Need on keerulised juhtumid, millesse kaasatakse ka omavalitsuse lastekaitsespetsialist ja kooli haridustöötaja. Foto: Remo Tõnismäe

Eriolukorraga kaasnenud distantsõppes on vanemad olnud sunnitud oma aega jagama täiskohaga töö ja õpetaja rolli vahel. Meeles peavad püsima mitmesugused kodutööd ning omaette katsumus on ka lapse motiveerimine ning rutiini tekitamine keset kaost.

Haridus- ja teadusministeeriumi poole on distantsõppe perioodil pöördunud sadu lapsevanemaid nii telefonitsi, meilitsi kui ka sotsiaalmeedia vahendusel. Kuigi ministeeriumist öeldakse Postimehele, et nende hinnangul on distantsõppega väga kenasti toime tuldud, on lapsevanemaid, kes ei jaga ministeeriumi arvamust.

Anne jaoks, kelle kolm last käivad kõik Tartu eri koolides – Kivilinna koolis, Mart Reiniku koolis ning Miina Härma gümnaasiumis –, on distantsõpe olnud närviline, sest koormus on tõusnud ning oma põhitöö tegemise kõrvalt laste õpetamine võtab oma aja. «Mõnikord on tunne, et ei saa kumbagi asja sajaprotsendiliselt teha,» ütles ta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles