Eesti korvpalli hall kardinal, keda hinnatakse piiri taga rohkem kui kodumaal

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sixten Tomingas aitab nii praeguseid kui ka tulevasi tippkorvpallureid.
Sixten Tomingas aitab nii praeguseid kui ka tulevasi tippkorvpallureid. Foto: Erakogu

Maarjamaal leidub palju häid ja tublisid treenereid, kes saavad tehtud töö eest tunnustust. Eesti korvpallis tegutseb aga radari all mees, kellelt on suurt abi saanud paljud praegused ja tulevased tipud. Tema teenete vastu on huvi tuntud nii USAst kui ka Euroopa tugevatest tiimidest, kuid kodumaal püsib ta varjus, alaliidus ei peeta temast eriti lugu.

«Ju siis vanemad on mind nii hästi kasvatanud, et enne, kui hakata kõvasti vastu rinda taguma, tuleb midagi ka ära teha. Minu jaoks polnud ärategemine mõne mehe Eesti meistriliigasse või noortekoondisesse aitamine. Minu jaoks polnud ärategemine, kui olin noortekoondise abitreener. Eesmärgid on palju suuremad,» alustab korvpallitreener Sixten Tomingas oma loo jutustamist.

Ta mängis ka ise mõnda aega meistriliiga tasemel, kuid juba 18–19-aastaselt võttis kõrvale juhendajatöö. Eeldusi selleks oli näha juba varakult, noor mängumees ei hoidnud oma arvamust kunagi endale. Tomingas sattus tööle Audentese spordiklubi lastega, kus tal on tänaseni üks grupp alles.

«Õnneks mul oli ümber nii palju häid treenereid, kellelt õppida. Sain meeldiva ja sobiva, mis tundus õige, üle võtta,» meenutab 28-aastane endine mängumees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles