Sirje Helme: võtab aega, kuni tunglemine taastub

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme tunnistab, et suuremad miinuskuud on veel ees, sest suvekuudel sõltuvad nende tulunumbrid 70 protsendi ulatuses turistidest.
Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme tunnistab, et suuremad miinuskuud on veel ees, sest suvekuudel sõltuvad nende tulunumbrid 70 protsendi ulatuses turistidest. Foto: Mihkel Maripuu

Uut, «viiruseelarvet» tehes peab viit muuseumi koondav Eesti Kunstimuuseum kindlasti oma kulusid vähendama, seega tuleb piirata mitmeid tegevusi, sh ka näitusi. Kuidas koroonakriis muuseumielu täpsemalt mõjutab, sellest räägib Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme.

Kõigepealt alustaks positiivsest. Eesti Kunstimuuseum on viimasel pooleteisel kuul väga aktiivselt otsinud kontakti oma publikuga veebis, olete korraldanud kuraatorituure, ühisvaatamisi sotsiaalmeedias. Kui ma esimest tuuri pisut kritiseerisin, siis nüüd viimaseid tuleb väga kiita, Loodan, et need veebituurid, mis ei asenda küll muuseumis käiku, säilivad ka tulevikus. Mida teie muuseumid nende tuuride tegemise juures õppisid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles