Politsei: salasuitsuäri muutub kavalamaks

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene maksumärgiga sigretid More.
Vene maksumärgiga sigretid More. Foto: Politsei

Ettevaatlikuks muutunud salasigarettide müüjad hajutavad petukraami vahelejäämise vahendamiseks üha sagedamini salajastesse hoiupaikadesse.


Jõhvi politseiosakonna vanemkonstaabli Annika Elmi sõnul on viimasel ajal müüjatelt avastatud salasigarettide kogused jäänud võrreldes varasemate aastatega väiksemaks, vahendas Ida prefektuuri pressiesindaja.

See ei tähenda Elmi väitel, et neid, kes seadusi eirates maksumärkideta sigarettide müügiga kasumit teenida soovivad, ei oleks.

«Müüjadki on muutunud ettevaatlikumaks ega hoia enda juures tänaval kaubeldes suuri koguseid. Salakaup on enamasti hajutatud müügikoha lähedal mitmetesse hoiupaikadesse - sealsamas Jõhvi turul oleme leidnud salasigarette peidetuna müügilettide alla, prügikastidesse ja mujale.»

Politseinikud tabasid täna ennelõunal Jõhvi turul kolm salasigarettide müüjat koos 129 maksumärkideta sigaretipakiga.

Täna tabatud isikute - 57-aastase Irina, 68-aastase Valentina ja 56-aastase Nikolai - suhtes on alustatud väärteomenetlused tubakaseaduse alusel.

Kahe naisterahva puhul on tegemist politseile varasemast tuttavate isikutega ning nad teavad täpselt, millega tegelevad ja riskivad, kuid see ei ole seni mõjutanud neid seaduskuulekalt käituma, märkis prefektuuri pressiesindaja.

Vanemkonstaabel Elmi sõnul jätkab politsei samalaadset järelvalvet keelatud alkoholi ja sigarettide müüjate tabamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles