Millal ja kuidas pääseb maailma teatrisaalidesse?

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Tallinna Linnateatri Taevalava ootab publikut, kuid kui palju inimesi korraga saali lubatakse ja millal see juhtub, pole Eestis veel otsustatud.
Tallinna Linnateatri Taevalava ootab publikut, kuid kui palju inimesi korraga saali lubatakse ja millal see juhtub, pole Eestis veel otsustatud. Foto: Siim Vahur

Teatrid ja kontserdimajad kogu koroona peatatud maailmas mõtlevad taasavamisele. Selget pilti, kuidas ning millal esmalt proovid ja siis etendused/kontserdid toimuma hakkavad, veel ei ole.

Üheltpoolt on kõikjal tunda suur soov taas kollektiivselt elamusi saama hakata, millele saali kogunemisele aseainet ei ole. Ent lavastajad, dirigendid, näitlejad, lauljad, muusikud ja teatri-kontserdisaalide juhid üle maailma tunnistavad, et ei oska siiski veel ennustada, kui julgelt publik kriisi järel saali tegelikult tagasi tuleb.

«Kui inimesed ütlevad: «Tahan küll Schumanni kuulata, kuid olen liiga närvis, et istuda saalis koos 1200 inimesega, kes köhivad oma ajusid välja», siis on selge, et prognoose praegu veel teha ei saa,» võttis üldise ebakindluse New York Timesile (NYT) antud intervjuus kokku näitleja John Malkovich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles