Pärlitega, aga turvaline Tallinn Fashion Week

Kristi Pärn-Valdoja
, ajakiri Säde
Copy
Näide Mariliis Niine kollektsioonist.
Näide Mariliis Niine kollektsioonist. Foto: Erlend Štaub/TFW

Kaks korda aastas toimuv Tallinn Fashion Week on kohaliku moeskeene üks tähtsamaid sündmusi. Ja ehkki mastaapsuse ja suurejoonelisuse ning paraku ka tähtsuse poolest jääb ta Pariisi, Milano, New Yorgi ja Londoni omadele veel alla, on Tallinna moenädal ikkagi oma ja armas, ning mis peamine – professionaalselt, hoole ja pühendumusega korraldatud.

Sel aastal sai juba enne eriolukorra väljakuulutamist selgeks, et tänavune moenädal jääb – nii nagu kõik teised suur­üritused – ära. Kuigi Hiinas vohas viirus juba aasta alguses sajaga, jõuti Pariisi, Londoni ja New Yorgi moenädalad veel suure publikuga kenasti ära pidada. Milanoski toimus suur osa sõudest plaanipäraselt, kuigi näiteks Giorgio Armani otsustas viimasel minutil turvalisuse huvides oma sügistalvist kollektsiooni näidata 21. veebruaril tühjale saalile, nii et pealtvaatajad said seda nautida virtuaalselt.

Ses mõttes pole moesõu internetti kolimises otseselt midagi peadpööritavalt uut, ent müts maha Tallinn Fashion Weeki peakorraldaja Anu Kikase ees igal juhul! «Kõik armastavad eestimaist sõnades, nüüd on aeg tegudeks,» kommenteeris ta virtuaalse moenädala korraldamise otsust. Ja tegu oli igati aus. Tõsiselt, kõik nägi superhea välja, alates intervjuudest moeloojatega, lavakujundusest kuni videograafi töö ja montaažini välja. Tõesti, absoluutselt mitte millegi üle pole viriseda, väga mõnus oli sohva peal arvutist uusi kollektsioone vaadata ja saada asjast osa nii, nagu oleks ise kohapeal olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles