Opositsioon: Henn Põlluaas on spiikrina erapoolik (15)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Esmaspäevane riigikogu istung. Nädala päevakorra kuulutamine võttis üle tunni, opositsioon polnud rahul Põlluaasa tööga.
Esmaspäevane riigikogu istung. Nädala päevakorra kuulutamine võttis üle tunni, opositsioon polnud rahul Põlluaasa tööga. Foto: Eero Vabamägi

Esmaspäeval riigikogu esimehe Henn Põlluaasaga (EKRE) poolteisetunnise kempluse maha pidanud opositsioonisaadikud ei pea teda ametisse sobivaks, kuid koalitsioonisaadikud sellega ei nõustu.

Reformierakonna esimees ja erakonna riigikogu fraktsiooni juht Kaja Kallas ütleb, et Põlluaas ei ole oma ülesannete kõrgusel. «Varem on riigikogu esimehed alati mõistnud oma rolli kogu riigikogu esindamisel ja demokraatia kaitsmisel, kuid Henn Põlluaas lähtub ainult oma erakonna soovidest,» ütles Kallas. «Kujutage ette korteriühistut, kus 10-korterilise ühistu esimees ütleb, et viienda korteri arvamust me lihtsalt ei kuula ega neile sõna ei anna – täpselt selline oli olukord eile (esmaspäeval – toim) riigikogu suures saalis, kus üleval oli terve hulk proteste ja protseduurilisi küsimusi,» selgitas ta, täiendades, et riigikogu ekraan näitas vähemalt kümmet opositsioonisaadikut, kuid Põlluaas otsustas sõna anda hoopis oma erakonnakaaslasele Urmas Reitelmannile, keda sõna palumise nimekirjas polnudki.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles