Erkki Bahovski: vale signaal (2)

Erkki Bahovski
, kolumnist
Copy
Erkki Bahovski FOTO: Tpm
Erkki Bahovski FOTO: Tpm Foto: TPM

Saksa konstitutsioonikohtu otsus, mis eirab Euroopa Kohtu otsust, on märgilise tähendusega, sest ELi suurima liikmesriigi kohus on öelnud, et ELi õigus pole ülimuslik liikmesriigi seaduste suhtes, kirjutab kolumnist Erkki Bahovski.

Selle aasta märtsis kiitis Euroopa Liidu nõukogu lõpuks heaks liitumiskõneluste alustamise Albaania ja Põhja-Makedooniaga. Meenutatagu, et eelmisel aastal oli selle protsessi seisanud Prantsusmaa president Emmanuel Macron, kelle arvates pidi EL ise tugevdama oma poliitikat ja kandidaatriigid peaksid senisest rohkem täitma mitmesuguseid kriteeriume. Kuid eelmisel aastal käis Prantsusmaa välja uutmoodi, järkjärgulise ühinemise plaani ja pärast seda suuri vastuväiteid liitumiskõneluste alustamisele Albaania ja Põhja-Makedooniaga ei olnud.

2014. aastal teatas vastne Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker, et ELi laienemine külmutatakse viieks aastaks. Sarnaselt Macroniga lootis temagi, et külmutatud laienemine annab parema võimaluse konsolideerida ühendust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles