Koroonaviirus ajas turismitalu perenaise palgatööle

Silvi Lukjanov
Copy
Kui Hindreku talu tellimused koroona tõttu tühistati, ei jäänud perenaine Tuuli Klementa käed rüpes istuma, vaid asus tööle pärast keskkooli omandatud erialal.
Kui Hindreku talu tellimused koroona tõttu tühistati, ei jäänud perenaine Tuuli Klementa käed rüpes istuma, vaid asus tööle pärast keskkooli omandatud erialal. Foto: Silvi Lukjanov

Kui Kesk-Eesti turismiettevõtjal tühistati eriolukorra tõttu märtsis kõik broneeringud, oli tal tuleviku ees suur hirm, samas vajasid toitmist pere kolm last. Päästerõngaks osutus pärast keskkooli lõpetamist omandatud eriala.

Maaturismi ettevõtja, Hindreku talu ja Eesti veinikambri perenaine Tuuli Klementa tunnistas, et koroona ajas ta palgatööle. Kui eriolukord 16. märtsil välja kuulutati, oli neil Hindreku talus just hooaeg algamas, tulemas juubelipeod, abikaasal broneeritud mitu rabaresto üritust. „Nüüd kukkusid nädala jooksul kõik ära. Kõik poolteist kuud ette tellitud üritused. Olin esiti üsna šokeeritud,” meenutas ta.

2020. aastal pidi Hindreku talus toimuma 16 pulma, neist viis mais õunapuude õitsemise ajal, kuid nüüd lükati pulmadest pooled edasi, mõni lausa kaks aastat, veerand jäeti üldse ära.

Rabeleb, aga on õnnelik

Sellises olukorras ei saanund Tuuli Klementa jääda käed rüpes istuma, vaid pidi tegutsema. „Vaatasin üle kohustused, andsin teada maksete viibimisest, sest alles kolmandat aastat tegutseva ettevõttena pole meil veel tagavara kogunenud,” lausus ta. Kui kulud-tulud Exceli tabelis, oli pilt selgemast selgem. Et raha kokku hoida, asus seni suurema osa ajast Tallinna lähedal Neeme külas oma majas elanud kolme lapsega pere Kesk-Eestis asuvasse Hindreku tallu. Siin oli ruumi rohkem, maja kaminasaalist sai laste õpituba.

Naine ise otsustas minna palgatööle. Pärast keskkooli lõpetamist Tallinna Tervishoiukõrgkoolis omandatud õekutse oli kuldaväärt. Muudele võimalustele naine ei mõelnudki. „Praegu on vaja meditsiinitöötajaid, nii saatsin oma CV Järvamaa Haiglale.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles