Järjekord talukana munadele venib mitme nädalani

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik: „Midagi sellist pole varem olnud. Hommikul korjan munad kokku ja pärastlõunal neid enam ei ole.”
Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik: „Midagi sellist pole varem olnud. Hommikul korjan munad kokku ja pärastlõunal neid enam ei ole.” Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Koroonakriisi algusest on talumunade nõudlus sedavõrd kasvanud, et mõnel kanapidajal on munajärjekord mitu nädalat pikk.

„Kes täna enda munasoovist teada annab, selle panen kirja, aga kätte saab alles juuni algul,” rääkis Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik läinud nädala lõpus. „Midagi sellist pole varem olnud. Hommikul korjan munad kokku ja pärastlõunal neid enam ei ole. Veider on kliendile öelda, et järjekord on kolm nädalat. Poes on ju riiulid täis. Kliente on palju juurde tulnud ja imelik küll, aga nad on nõus järjekorras ootama.”

Raplamaal Sillaotsa talus kanu pidav Viire Martma tõdes samuti, et karantiiniaeg on tõstnud huvi talumunade vastu. Vahepeal jäi nende talul koguni munadest puudus, aga nüüdseks on nõudlusele järele jõutud.

„Kui koroona tuli, siis kartsin, et hakkan istuma munahunnikute otsas, aga tegelikult on täiesti vastupidi läinud. Isegi kohvikud on tellimusi suurendanud,” rääkis ta.

Paljud kliendid, eriti Tallinna piirkonnas tahavad, et munad neile koju toodaks, ja eriti hea, kui kontaktivabalt üle antaks.

On küllalt neid, kes ei pea paljuks ise tallu munade järele sõita. „Üldse ei saa nuriseda, läheb hästi,” rõõmustas Martma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles