Töötukassa pani ette ka juunis palka hüvitada

Erik Aru
, BNSi ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Seda, kui keeruline oleks palgata jäänul uus amet leida, ilmestavad tööpakkumiste tühjad stendid Eesti töötukassa Tartumaa osakonna Kvartali büroos. 
Seda, kui keeruline oleks palgata jäänul uus amet leida, ilmestavad tööpakkumiste tühjad stendid Eesti töötukassa Tartumaa osakonna Kvartali büroos. Foto: Margus Ansu

Töötukassa nõukogu tegi eile valitsusele ettepaneku hüvitada ka juunikuu töötasud, kuid ühtlasi vähendada maksimaalset hüvitist ja karmistada selle saamise tingimusi.

Nõukogu senise esimehe sotsiaalminister Tanel Kiige (Keskerakond) sõnul on töötasu hüvitamine end õigustanud, kuid arvestades töötukassa reservide piiratust ja majanduse olukorda, tuleb kitsendada taotlemise tingimusi. «Meie eesmärk on toetada raskustes töötajaid ja tööandjaid ning vältida laiaulatuslikke koondamisi, kuna värbamine hiljem on keerukam ja väljaõpe kulukam,» ütles Kiik pressiteates. «Peame arvestama, et taotlejaid võib lisanduda, ning soovime, et hüvitise taotlemise võimalus töötajate töötasu hüvitamiseks oleks eelkõige neil tööandjatel, kelle olukord on kõige raskem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles