Neljapäevast taastub osaliselt reisijatevedu Tallinna-Helsingi liinil

BNS
Copy

Alates neljapäevast taastub osaliselt reisijate liiklus Tallinna-Helsingi liini laevadel tööreisideks või muul vältimatul põhjusel, samas turismireisid pole endiselt lubatud.

Tallinna-Helsingi liinil teenindavad reisijaid Tallinki laevad Megastar ja Star, Viking Linelaev Gabriella ja Eckerö Linelaev Finlandia.

Tallinna Sadama reisijate valdkonna ärisuunajuhi Ingrid Berezini sõnul on Vanasadama reisiterminalides valmisolek reisijate liikluse ohutuks järkjärguliseks taastamiseks olemas ning selleks on viimaste nädalate jooksul tehtud tihedat koostööd nii Helsingi sadama, laevafirmade kui ka erinevate ametkondadega.

«Oleme lisanud mitmeid märgistusi ja teavitusi reisijate hajutamiseks terminalides ja reisijate koridorides, lisanud avalikesse kohtadesse desovahendeid ning tellinud tavapärasest tihedamat pindade desinfitseerimist ja alade koristust. Meie inimesed ja koostööpartnerid on terminalides juhendamas ja jälgimas, et laevale minek ja laevalt tulek kulgeks kõigile sujuvalt ja turvaliselt,» selgitas Ingrid Berezin. 

Seoses Covid-19 pandeemia pidurdumisega ning olukorra mõningase paranemisega lubab Soome valitsus alates neljapäevast siseneda Soome  Schengeni piirkonna kodanikel, kellel on vajadus reisida Soome töölepingu alusel või muul vältimatul põhjusel.

Eesti kodanike ja elanike kõrval saavad alates neljapäevast Soomest Eestisse isolatsiooninõudeta töö ja õppimise eesmärgil või perekondlikel põhjustel tulla need isikud, kellel on Soome kodakondsus, elamisluba või kelle alaline elukoht on rahvastikuregistri järgi Soomes ja neil ei esine haigusnähte.

Eesti valitsus koostöös Synlabi ja Medicumiga pakub Eesti elanikele Tallinnasse saabumisel võimalust testida end koroonaviiruse suhtes. Testimine on vabatahtlik ja selle eesmärk on vähendada viiruse võimalikku sissetoomist Eestisse.

Piirikontroll jätkub endiselt nii  Eesti kui Soome piiril.  Mõlema riigi valitsused paluvad kahe riigi vahel reisivatel isikutel endiselt kinni pidada rangetest tervise- ja hügieeninõuetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles