Päästeamet ja politsei käivitavad suuroperatsiooni karude tabamiseks

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Tallinnas märgati karusid, Haabersti piirkond on liikumiseks suletud.
Tallinnas märgati karusid, Haabersti piirkond on liikumiseks suletud. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul kell 9.02 said päästjad väljakutse Tallinnas Haabersti linnaossa, kus terviserajal oli nähtud karusid. Hetkel on Vabaõhumuuseumi piirkonnas ja Rannamõisa teel liikuvad karud endiselt kinni püüdmata. Päästeamet koostöös politseiga käivitavad täna õhtul orienteeruva algusega kell 19 operatsiooni karude tabamiseks. Kohal on ka loomaarst ning eesmärgiks on karud uinutada.

Selleks, et päästeoperatsioon õnnestuks, paluvad päästeamet ja politsei kõikidel inimestel, kes elavad Vabaõhumuuseumi ning Rannamõisa tee vahelisel alal, püsida kindlasti kodudes. Ühtlasi on hädavajalik, et kõik koduloomad oleksid toas kinni, sh tavapäraselt õues olevad koerad ja kassid, sest nad segavad karusid otsivaid koeri ja võivad ise viga saada.

Ettevaatlik tasub olla ka ohupiirkonna naabruses elavatel inimestel, sest karud võivad ettearvamatult käituda ja liikuda esialgsest piirkonnast kaugemale.

Päästeamet palub kõigil, kes näevad karu või karusid liikumas, anda sellest viivitamatult teada hädaabinumbrile 112. Teatada tuleb täpne asukoht, kus karu nähti, mis kell ning mis suunas ta edasi liikus. Samuti, kas nähti üht või mitut karu ning kas karu oli suur või väike.

Päästeoperatsioon toimub orienteeruvalt ajavahemikus kell 19-22, vajadusel ka pikemalt. Kõige värskemat informatsiooni saab päästeameti Twitterist https://twitter.com/paasteamet ja rahvusringhäälingust www.err.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles