Blogi ⟩ Aas: me ei luba airBalticul lennata Tallinnast Amsterdami ja Kopenhaagenisse (2)

Postimees
Copy
Asutusteülene pressikonverents. Taavi Aas
Asutusteülene pressikonverents. Taavi Aas Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Kuigi airBaltic soovis alustada Tallinnast lendamist nelja sihtkohta, ütles majandusminister Taavi Aas tänasel pressikonverentsil, et valitsus Amsterdami ja Kopenhaagenisse Läti lennufirmal sõita ei luba. Ministri sõnul on põhjuseks Hollandi ja Taani kõrged nakkuskordajad.

Majandusministri hinnangul ruttas airBaltic oma lennuplaanidest teatades sündmustest ette. Tema sõnul annab praeguse seisuga valitsus loa neile vaid Norrasse ja Saksamaale lendamiseks.

«Eritingimused kehtivad vaid Eesti, Läti ja Leedu vahel, kust piirangud maha võeti. Tõenäoliselt seepärast tegigi airBaltic teate, et alustab päris mitmesse sihtkohta Tallinnast lendamist. Aga meil oli Balti transpordiministritega kokkulepe vaid Balti riikide vaheliseks transpordiks. AirBaltic ruttas siinkohal sündmustest natuke ette. Näiteks Oslosse võiks nad alustada lendamist, aga Amsterdami ja Kopenhaageni jaoks on nakkuskordaja liiga kõrge. Otsuse lendude lubamiseks langetame meie,» selgitas Aas.

Minister rõhutas, et lennu toimumine ei tähenda võimalust riiki automaatselt siseneda. «Isegi kui lennud toimuvad, tuleb järgida sihtriigi piiranguid. Tean, et Oslo lennujaamas on saadetud inimesi piirilt tagasi. Lennureiside toimumine ei tähenda, et nendesse riikidesse ka sisse saab,» kirjeldas Aas.

Eesti plaanib ära lõpetada Valgevene-suunalise lennuliini. «Minskis on olukord kiiresti halvenemas ja nakkuskordaja väga kõrge. Seetõttu tegutseme selles suunas, et see lennuliin olukorra normaliseerumiseni peatada.» Aasa sõnul ei tahetud varem liini sulgeda, sest selle abil said eestlased teha evakuatsioonilende kodumaale. Täpset liini sulgemise kuupäeva minister öelda ei osanud.

Märksõnad

Tagasi üles