Jaak Prints: Suurkogus täitus kõige täpsemini üks teatri juhtmõtteid (1)

Copy
«Ühtne Eesti suurkogu» tõi Saku suurhalli kokku 7200 pealtvaataja, kes hinge kinni hoides jälgisid, kas teater NO99 asutab partei või ei. Fotol Jaak Prints. 
«Ühtne Eesti suurkogu» tõi Saku suurhalli kokku 7200 pealtvaataja, kes hinge kinni hoides jälgisid, kas teater NO99 asutab partei või ei. Fotol Jaak Prints. Foto: Liis Treimann

Meelde sööbis üks Tiit Ojasoo mõttekäik, millega ta üsna proovide alguses (kui mitte suisa kõige esimeses proovis) eesseisvaid nädalaid: «See on lavastus, mida tehes peame lihtsalt minema kütma, ja isegi kui me mingil hetkel saame aru, et oleme mingist teeotsast valesti sõitnud, ei ole meil aega, et tagasi minna ja teist teed proovida, vaid meil tuleb lihtsalt edasi kütta.»

See mõttekäik jäi meelde, sest ehmatas. Ja sellepärast, et see osutus tõeks. Aeg käis ja oli arvel. Eks tööd oli ennegi koju kaasa võetud, aga 2010. aasta kevade elasime selles lavastuses. Teisiti polekski olnud mõeldav. Keskendusime neil nädalail maksimaalselt lavastusele, mis sündis kõigi teatris töötanud ja meile appi tulnud inimeste ühise jõupingutuse, ühise põlemise, ühise armastuse tulemusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles